Διάφορες ερωτήσεις | Πως γράφω σωστή Αγγελία

Διάφορες ερωτήσεις

Πως δημοσιεύω αγγελία;

Από την αρχική σελίδα του site, πατάς στο κόκκινο κουμπί «Βάλε αγγελία δωρεάν» και ακολουθείς τα βήματα για την δημιουργία λογαριασμού.

Απαιτείται η σχετική διαδικασία ενεργοποίησης και μετά από αυτήν δεν έχεις  παρά να πατήσεις το «Καταχώρηση Αγγελίας», να κάνεις είσοδο με τα στοιχεία που έδωσες στην εγγραφή σου και να ακολουθήσεις τα βήματα μέχρι την «Έγκριση αγγελίας.

Το σύστημα δεν δέχεται το Όνομα Χρήστη ή/και τον Κωδικό Πρόσβασης που δίνω:

Έχεις δώσει κάποιον χαρακτήρα που δεν είναι αποδεκτός. Αποδεκτοί είναι μόνο οι λατινικοί χαρακτήρες, οι αριθμοί και οι παύλες. Απόφυγε οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου και του κενού.

Έκανα εγγραφή, αλλά δεν μου ήρθε ποτέ το email ενεργοποίησης:

Έλεγξε τα junk, spam folders του email σου, γιατί συχνά το email ενεργοποίησης καταλήγει εκεί, ειδικά αν έχεις λογαριασμό email σε μεγάλο δωρεάν provider (Yahoo, Hotmail, Gmail, Otenet κλπ).
Αλλά ακόμη και αν δεν το λάβεις ποτέ, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να κάνεις login μετά από μερικές ώρες. Οι διαχειριστές του used-moto.gr ενεργοποιούν σχεδόν πάντοτε όλες τις εγγραφές.

Τι φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω;

Οποιαδήποτε φωτογραφία, ανεξαρτήτως διάστασης και μέγεθος, αρκεί να είναι σε .jpg, .gif ή .png format. Η πλατφόρμα του used-moto.gr δεν δέχεται .bmp αρχεία. 
Σημείωση: Πρακτικά δεν έχει κανένα νόημα να ανεβάσεις φωτογραφίες μεγαλύτερες από 1024x768px, γιατί γίνεται αυτόματα resize σε αυτή την διάσταση. Οποιοδήποτε μέγεθος φωτογραφίας μεγαλύτερο από 1024x768 απλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανέβει, οπότε σε κάθε περίπτωση προτείνουμε την αλλαγή του μεγέθους των φωτογραφιών σε αυτή τη διάσταση πριν το ανέβασμα στο site, ειδικά αν πρόκεται να ανεβάσετε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα.

Πως μικραίνω τις φωτογραφίες μου πριν τις ανεβάσω;

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με το δωρεάν Image Resizer for Windows, με το οποίο αλλάζεις το μέγεθος των φωτογραφιών κατευθείαν από το παράθυρο των Windows. Αν χρησιμοποιείς Windows XP, υπάρχει το Image Resizer PowerToy με ακριβώς την ίδια λειτουργία. Εναλλακτικά υπάρχει το – επίσης δωρεάν- VSO Image Resizer. Αν δεν θέλεις να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το online εργαλείο www.picresize.com, αλλά εδώ δεν έχεις κέρδος σε χρόνο ανεβάσματος. 
Εννοείται ότι οποιοσδήποτε άλλος επεξεργαστής εικόνας, δωρεάν ή όχι, (Photoshop, ACDSee κλπ) μπορεί με ευκολία να αλλάξει το μέγεθος των φωτογραφιών σου.

Το σύστημα δεν δέχεται τις φωτογραφίες που προσπαθώ να ανεβάσω.

Προσπαθείς να ανεβάσεις φωτογραφία σε format που δεν είναι αποδεκτό, κατά πάσα πιθανότητα κάποιο .bmp. Μπορείς να ελέγξεις το format της φωτογραφίας από την κατάληξη του αρχείου της ή κάνοντας πάνω της δεξί κλικ και επιλέγοντας Properties (Ιδιότητες) => Details (Λεπτομέρειες). 
Αν είσαι σίγουρος ότι το είδος του αρχείου είναι σωστό, άλλαξε το όνομα του αρχείου με ένα που να έχει μόνο λατινικούς και αριθμητικούς χαρακτήρες, χωρίς παύλες και κενά.

Πως επεξεργάζομαι την αγγελία που έχω ήδη δημοσιεύσει;

Κάνεις είσοδο με τα στοιχεία σου και από το μενού «Ο Λογαριασμός μου» πατάς το «Διαχείριση Αγγελιών». Στα δεξιά της αγγελίας που σε ενδιαφέρει υπάρχουν το κουμπί επεξεργασίας.

Πούλησα αυτό που είχα δημοσιεύσει. Πως σβήνω την αγγελία μου;

Κάνεις είσοδο με τα στοιχεία σου και από το μενού «Ο Λογαριασμός μου» πατάς το «Διαχείριση Αγγελιών». Στα δεξιά της αγγελίας που σε ενδιαφέρει υπάρχει το κουμπί«Διαγραφή». Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις ότι η αγγελία σου είναι "SOLD" (Πουλήθηκε). Για να το κάνεις αυτό, πας από το κουμπί της επεξεργασίας αγγελίας (δες προηγούμενη ερώτηση) και επιλέγεις το tick box "Πουλήθηκε".

 

Μπορώ να λαμβάνω περιοδικά newsletter με επιλεγμένες αγγελίες;

Δεν έχεις παρά να πατήσεις το κουμπί "Εγγραφή στο Newsletter" στην κεντρική σελίδα του used-moto και στην συνέχεια να δώσεις τα απαραίτητα στοιχεία στην σελίδα που ακολουθεί. Έτσι θα λαμβάνεις τα σχετικά newsletter του site.

Μπορώ να ενημερώνομαι για συγκεκριμένες αγγελίες που με αφορούν;

Το used-moto.gr προσφέρει την υπηρεσία ενημέρωσης για αγγελίες που σε ενδιαφέρουν. Κάνεις μια αναζήτηση με τα κριτήρια που θέλεις από τα αντίστοιχα μενού«Μοτοσικλέτα» ή «Αξεσουάρ – Εξοπλισμός» ή «Ανταλλακτικά» (προσοχή: όχι από το keyword search «Αναζήτηση για») και στην σελίδα που εμφανίζεται υπάρχει το «Ενημέρωση μέσω email για καινούργιες αγγελίες». Εδώ δίνεις το email σου και κάθε φορά που δημοσιεύεται μια σχετική αγγελία θα λαμβάνεις ενημέρωση στο inbox σου. Σημείωσε ότι αν κάνεις εγγραφή χρήστη και αποκτήσεις λογαριασμό μέλους, οι σχετικές αναζήτήσεις αποθηκεύονται στο λογαριασμό σου και μπορείς να τις επεξεργαστείς αργότερα από το μενού «Ο Λογαριασμός μου» => "Ενημερώσεις μέσω email"

Βρήκα αυτό που έψαχνα. Πως σταματάω να λαμβάνω τις σχετικές ενημερώσεις;

Κάθε email με ενημέρωση για νέα αγγελία που λαμβάνεις, περιέχει και τον σύνδεσμο απενεργοποίησης. Εναλλακτικά, αν ενεργοποίησες τις ενημερώσεις σαν εγγεγραμένος χρήστης, μπορείς να τις αφαιρέσεις από το μενού «Ο Λογαριασμός μου» => "Ενημερώσεις μέσω email".

Τι είναι τα "Hits" και τι διαφορά έχουν από τις "Εμφανίσεις";

Τα "Hits" είναι το νούμερο που δείχνει πόσες φορές έχει κάνει κάποιος κλικ πάνω στην συγκεκριμένη αγγελία και έχει δει π.χ. τα στοιχεία επικοινωνίας. Οι "Εμφανίσεις"δείχνουν πόσες φορές έχει εμφανιστεί η συγκεκριμένη αγγελία στα αποτελέσματα. Αν μια αγγελία έχει πολλές εμφανίσεις αλλά λίγα hits, τότε δεν είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τις όμοιές της. Λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι η υψηλή ή ανύπαρκτη τιμή και η έλλειψη φωτογραφίας. Αν και τα δύο νούμερα είναι χαμηλά, τότε η συγκεκριμένη αγγελία δεν είναι συχνή αναζήτηση, με άλλα λόγια αυτοί που ψάχνουν για κάτι τέτοιο είναι λίγοι

Με τι σειρά εμφανίζονται οι αγγελίες;

Αν δεν έχει επιλεγεί διαφορετικός τρόπος από το μενού «Ταξινόμηση ανά…», οι αγγελίες εμφανίζονται με την σειρά που έχουν καταχωρηθεί/ανανεωθεί, από την νεότερη προς την παλαιότερη. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει από το μενού «Ταξινόμηση ανά…».

Τι σημαίνει "Πρόσφατες Αγγελίες";

Οι Πρόσφατες Αγγελίες είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους: οι αγγελίες που έχουν δημοσιευθεί στην εκάστοτε κατηγορία τις τελευταίες 30 ημέρες.

Πως γίνεται η αγγελία μου να εμφανίζεται πρώτη στα αποτελέσματα;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να επιλεγεί ένα πακέτο προτεραιότητας Gold ή Silver όπου η αγγελία θα εμφανίζεται πρώτη στα αποτελέσματα για διάστημα ενός μηνός. Πακέτο προτεραιότητας επιλέγεται κατά την καταχώρηση της αγγελίας, ή αργότερα με «επεξεργασία επιλογών Αγγελιών» από το μενού «Διαχείριση Αγγελιών».
Ο δωρεάν τρόπος είναι η ανανέωσή της, μέσω του κουμπιού "Ανανέωση" από την «Διαχείριση Αγγελιών» ή αλλάζοντας κάποιο από τα στοιχεία της (π.χ. Τιμή) οπότε η αγγελία θα εμφανιστεί πρώτη στα αποτελέσματα για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να δημοσιευθούν (ή ανανεωθούν) άλλες αγγελίες.

Πως γίνεται η αγγελία μου να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα;

Θα πρέπει να καταχωρηθεί σαν «Προβαλλόμενη Αγγελία» κατά την καταχώρησή της ή αργότερα με «επεξεργασία επιλογών Αγγελιών» από το μενού«Διαχείριση Αγγελιών». Θα εμφανίζεται κυκλικά στην αρχική σελίδα του www.used-moto.gr για διάστημα δύο μηνών.

Πως γράφονται οι οδηγοί αγοράς;

Το www.used-moto.gr έχει φτιαχτεί από δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου Μοτοσικλέτας με υπερ-δεκαετή εμπειρία στον χώρο των περιοδικών Μοτοσικλέτας. Οι οδηγοί αγοράς συγκεντρώνουν όλη αυτή την εμπειρία, η οποία μπορεί να είναι είτε προσωπική, είτε αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες ελέγχονται και φιλτράρονται πριν δημοσιευθούν. Χωρίς τάση υπερβολής, οι Οδηγοί Αγοράς του www.used-moto.gr είναι κάτι μοναδικό, και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.

Μου εμφανίζεται Προειδοποίηση ότι έχω περάσει τον μέγιστο αριθμό αγγελιών. Τι κάνω;

Το www.used-moto.gr επιτρέπει ορισμένο αριθμό δωρεάν αγγελιών στους ιδιώτες. Αν έχετε ξεπεράσει αυτό τον αριθμό εμφανίζεται η συγκεκριμένη ειδοποίηση. Για να μπορέσετε να περάσετε νέα αγγελία στην συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να διαγράψετε κάποια από τις παλιότερες.